Juneći tacosi

Juneći tacosi
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    3 h 30 min
  • Broj osoba
    8

Tražite jednostavno, a ukusno jelo? Ne trebate tražiti dalje! Ovi tacosi će sigurno biti omiljeni u Vašoj porodici. Naš recept je jednostavan, a možete ga prilagoditi Vašim željama.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijte na 150°C.

Korak 2

Juneći but sa svih strana začinite soli i biberom.

Korak 3

U pekač stavite juneći but sa masnijom stranom prema gore.

Korak 4

Oko mesa rasporedite luk, bijeli luk i lovorov list.

Korak 5

Sve pouljite, poklopite pekač ili pokrijte aluminijskom folijom, a zatim stavite u pećnicu i pecite dok meso ne omekša, 3 do 3½ sata.

Korak 6

Meso prebacite na dasku za rezanje. "Isčopati" viljuškama ili izrezati na manje komade.

Korak 7

Pećnicu zagrijte na 200°C.

Korak 8

Na pleh rasporedite komade mesa i prelijte s malo tečnosti iz pekača. Ubacite u pećnicu i pecite 2-5 minuta.

Korak 9

Izvadite i poslužite na tortiljama sa avokadom, paradajzom, jalapeñom, limetom i svježim peršunom.

Korak 10

Pratite nas na Instagramu njam.ba kako biste bili u toku sa našim najnovijim receptima i ne zaboravite podijeliti svoje ukusne kreacije sa nama. Ostavite nam komentar i javite nam kako su Vaši tacosi ispali!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!